Welke uitrusting heb je nodig om met Aikido te beginnen?

Niet veel!

1.Een aikidopak = broek + vest + gordel (= gi en door sommigen ook wel kimono genoemd, alhoewel dit niet geheel correct is). De gi is volledig in het wit en liefst zonder merktekens of dergelijke!

2.Een stok (= jo)

3.Een houten zwaard (= bokken) (uitspraak: nadruk op de "ken")

4.Een houten mes (= tanto)

5.Een paar gewone pantoffels (voor de verplaatsing tussen de kleedkamer en de oefenruimte om de mat waarop je traint proper te houden)

6.Een wapentas om je wapens in op te bergen en gemakkelijk over je schouder te hangen (35,00 € in de handel maar je kan er ook zelf eentje in elkaar naaien)

Je gi + wapens (= broek + vest + gordel + jo + bokken) is als een starterspakket bij ons aan te schaffen voor ongeveer 75,00 €.

LET OP! Dit is een richtprijs en afhankelijk van de marktprijzen die de laatste jaren blijkbaar sterk kunnen wijzigen (zeker wat de wapens betreft). Je mag ook altijd in een winkel of op internet vergelijken en het zelf aanschaffen.

Adressen :

Martial Art Shop Antwerpen

Decathlon Schelle

Ippon Sport Brussel

Als je ons een goede tip kan geven voor een betere en/of goedkopere uitrusting = altijd ok.

Het is onnodig om alles aan te schaffen als je nog niet weet of het je gaat bevallen.

Na onze drie gratis eerste proeflessen kan je via onze club het nodige aanschaffen.

Je kan natuurlijk je uitrusting op eigen houtje aanschaffen in een vechtsportwinkel.

Heb je nog een oude uitrusting van één of ander vechtsport liggen, dan mag je dit pak in het begin ook dragen (of blijven dragen indien dit een gewone witte gi is).

Een hakama (= broekrok) heb je in het begin zeker niet nodig. Dit kan je pas dragen vanaf een bepaalde graad. Voor meer uitleg, zie onder "Wie draagt een hakama ?"