Welkom op de website van de Mechelse Budosporten (Afdeling Aikido)

De Mechelse Aikodoclub werd opgericht in1967 door Frans Jacobs, die met aikidobeoefening startte in 1959. Zijn droom was zijn club aan te sluiten bij Hombu Dojo in Tokyo.

In 1973 werd deze droom werkelijkheid. De eerste Nederlandstalige aikidoclub in België werd gesticht. De Mechelse Budosporten, afdeling aikido. In de jaren die volgden begeleidde Frans vele Japanse aikidomeesters (o.m. ook Kisshomaru Ueshiba) bij hun stagelessen in België.

De Mechelse Aikidoclub is aangesloten bij de Vlaamse Aikido Vereniging (afgekort: VAV - Meer info vind je op de VAV-Website.

De VAV is erkend door Aikikai Foundation, de Aikido World Headquarters te Tokyo, onder de naam Flemish Aikido Federation (Belgium North).

De Aikikai Foundation (Aikido wereldcentrum te TOKIO) is de Moederorganisatie voor de ontwikkeling en bevordering van aikido over de hele wereld. Om aikido correct door te geven, volgens de idealen van de stichter, beschikt de voorzitter van de AIKIKAI en kleinzoon van de stichter, MORITERU UESHIBA, over een duizendtal lesgevers.


Over Aikido Mechelen

Bij de Mechelse Aikidoclub van Frans Jacobs leer je een Japanse krijgskunst beoefenen die geen competitie kent. Ongeacht je leeftijd, kan je de aikido technieken aanleren op je eigen niveau, zonder daarbij kracht of geweld te gebruiken, maar door éénheid in de beweging met de tegenstander.

Door ontspannen te oefenen met contact en afstand leer je ‘in je eigen centrum’, jezelf te blijven. In die zin is Aikido een manier van zelfontwikkeling, het competitieloze aspect van deze krijgskunst geeft je de kans om je eigen persoonlijkheid volledig te laten ontplooien.Meer over ons